YES!

Kunstplatform Kappa nodigt je van 2 tot 18 oktober uit op het kunstevenement YES! in een garagecomplex in de Rozemaai Ekeren. Een organisatie met Benjamin Verdonck als curator.
Het kunstevenement is het resultaat van een creatief proces van een jaar. Met diverse inspiratiebronnen zoals de site, het zorgdragen voor, de ruimtelijke wanorde en de klimaatopwarming.
Het garagecomplex als rauw, vervallen, reeds jaren in onbruik geraakt gebouw dat toch nog altijd karakter heeft en indrukt maakt, vormt een uitdaging voor de kunstenaars. De ruimte opnieuw te laten leven, er tegen aan te gaan en in dialoog of contrast creatief te zijn.
Bijkomende inspiratie kwam van de tekst ‘The Carrier Bag Theory of Fiction’  van Ursula K. Le Guin. Zij stelt dat de eerste uitvinding van de vroegste mens een draagtas is geweest. Deze vrouwelijke vondst is de basis van de mensheid in tegenstelling tot het jachtwapen, een dominerende mannelijke vinding.
In het creatief proces kwamen ook de boeken ‘De onbewoonbare aarde’ van David Wallace-Wells en ‘Het klimaat zijn wij – De wereld redden begint bij het ontbijt’ van Jonathan Safran Foer aan bod.
De link met onze eigen leefomgeving met zijn ruimtelijke wanorde, auto-mobiliteit en teloorgang is ook voor de hand liggend.
Tenslotte: met de coronatijd kreeg het kunstevenement YES! een bijkomende betekenis. Na alle maanden van lockdown, onzekerheid en zorgen kan YES! een positief antwoord zijn om er opnieuw tegen aan te gaan.
Het is aan de kunstenaars om met hun werk opnieuw leven te creëren. Het is aan de kunstenaars om de inventiviteit en kracht alle kansen te geven. YES!.
Het resultaat van de vele creatieve processen van meer dan een jaar zijn meer dan 50 beeldende kunstwerken: schilderijen, installaties, keramiek en beelden. Ook niet-beeldende kunsten komen aan bod.

2-18 oktober
Vrijdag, zaterdag, zondag 11u-17u
Garagecomplex, Ferdinand Verbieststraat, Rozemaai-Ekeren
Organisatie: Kunstplatform Kappa i.s.m. District Ekeren