Surpries 5

Zaterdag 19 en zondag 20 februari

Zaterdag 26 en zondag 27 februari

11u-17u

 

Annemie Van Dorpe

Jan Daneels

Kristel Jacobs

Leona De Roos

Lieve Krols

Willy Van de Velde

Yvo Kockx

Curator Erik Simons

Een betere verduidelijking van de werken die tentoongesteld kunnen worden tijdens Surpries bestaat er niet. Dit zijn hun impressies, met eigen woorden geschreven.
Annemie Van Dorpe: tijdens de corona periode zijn het mijn dagelijkse wandelingen in onze streek waar ik mijn impressies en kleuren kan vinden.
Kristel Jacobs: Mijn schilderijen en tekeningen zijn een ode aan de natuur en haar schoonheid, maar ook als verpersoonlijking van haar kracht en onschuld, hoop en dromen. U maakt kennis met ‘mijn wereld’ ; melancholisch, ingetogen en verstild. Sommige schilderijen in olieverf zijn sereen, maar ook een beetje broeierig, feeëriek en dromerig maar onderhuids ook een beetje bevreemdend en dramatisch.
Willy Van de Velde: De schilderijen behandelen het thema communicatie of het gemis hieraan. Er zit dus soms eenzaamheid in maar ook ergernis, de moeilijkheden om in dialoog te gaan in deze tijd van over-communicatie. Met ook de bedoeling om de toeschouwer vragen te laten stellen over wat echt gaande is.
Leona De Roos: Mijn verhaal zit in de weg ernaartoe. (keramiek)
Jan Daneels: Op mijn stadsdolingen of fietstochten trek ik geregeld “stomme” foto’s van beelden die me aanspreken. Ik moet kijken om het te zien. Maar in het geringe is veel te zien. Kijken is tijd nemen
Lieve Krols: Beeldhouwkunst heeft me gebeten en daar kom ik thuis. Via beelden kan tot uiting komen wat me boeit in het leven, wat me raakt, wat me bezig houdt. Ik hou van variatie en het ontdekken en ervaren van andere wegen en mogelijkheden. Er is echter een duidelijke rode draad doorheen mijn werk…de mens.
Ivo Kockx: In luide stilte: de schilderijen zijn eenvoudig en stil maar er komt een luide als het ware ‘roep’ van…