Surpries II

Surpries is een tentoonstellingsproject van Kunstplatform Kappa dat vanaf dit najaar tot eind februari neerstrijkt in “Het Oude Gemeentehuis” (Antwerpse Steenweg, 2) te Kapellen. Men kan zich verheugen op 5 verschillende groepstentoonstellingen.
Van 9 oktober tot 17 oktober loopt de tweede tentoonstelling in deze reeks met werk van Augusta Couillandre, Lia Samson, Monique Robert, Peter Kempenaers, Sine Vandekeybus, Winnie Lemmens en Goedele De Clerck. De curator van dienst is Karolien Van de Put, beeldende kunstenaar en docent Sculptuur en Levend Model in de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst in Mol.
7 exposanten, 7 keer een duidelijke liefde voor materie, 7 keer een uitdrukking van een persoonlijk thema. De toeschouwer wordt meegenomen langs thema’s vanuit literatuur, filosofie, mythologie, poëzie, mens en natuur, de rustgevende maar onvoorspelbare zee en een zekere heimwee naar wat geweest is. Verschillende disciplines komen aan bod waaronder fotografie, textiele kunst, schilderijen in acryl en olieverf, sculpturen in brons, keramiek, mixed-media en hout. De ogenschijnlijke contradicties tussen passie voor kleur en verstilling, tussen expressieve experimenten in ruwe materie en fijne textiel zorgen voor een verrassende tentoonstelling.
De tentoonstelling is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 11u tot 17u.
Op 17 oktober sluiten de exposanten af met een finissage van 15u tot 17u.

Augusta Couillandre

Goedele De Clerck

Lia Samson

Monique Robert

Peter Kempenaers

Sine Vandekeybus

Winnie Lemmens

Curator Karolien Van de Put

Zaterdag 9 en 16 oktober 11u-17u

Zondag 10 en 17 oktober 11u-17u

’t Oud Gemeentehuis ExpoG

Antwerpsesteenweg 2 Kapellen