Vergankelijkheid

Een nieuwe groepstentoonstelling

Kerk Attenhoven Hoevenen

Van harte welkom bij deze indrukwekkende tentoonstelling van beeldende kunst in het teken van ‘vergankelijkheid’, een essentieel element van het menselijk bestaan dat tevens een prominente rol speelt in de kunstwereld. In een wereld die voortdurend evolueert, nodigen de kunstwerken je uit om de schoonheid en diepgang van vluchtige momenten en vergankelijke vormen te omarmen. ‘Vergankelijkheid’ is een thema dat voor de eeuwen heen in onze maatschappij geworteld is.

De kunstenaars in deze tentoonstelling trachten diverse vormen van vergankelijkheid vast te leggen, elk met hun eigen interpretatie. De tijdelijkheid van kunstwerken geeft zowel kunstenaar als toeschouwer toegang tot diepe symboliek en betekenis. Kunstwerken, materialen en tentoonstellingsruimte zijn momentopnames die zullen transformeren of verdwijnen, enkel voortlevend in ons geheugen.

De kunstwerken weerspiegelen het nu en bevatten vergankelijkheid in concepten, materialen en tijdsgeest. Kunstenaars zijn altijd maatschappelijke spiegels geweest, en ook hier zien we de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan tot het verstrijken van jeugd en het verval van de natuur. Met elke penseelstreek, foto, gebeeldhouwde vorm en woord leggen deze kunstenaars vergankelijkheid vast. Ze nodigen je uit te reflecteren over de subtiele dans tussen geboorte en verval, de schoonheid in ontglippende momenten. Deze kunstwerken herinneren ons eraan dat zelfs imposante creaties bestemd zijn om te vergaan. Reis met ons door de vergankelijkheid, waar het tijdelijke het eeuwige wordt en het onaantastbare een afdruk op onze ziel achterlaat.

De kunstenaars brengen dit rijke thema op een indrukwekkende wijze tot leven in de historische kerk Attenhoven in Hoevenen.

Josja de Vree

Curator

Aan deze groepstentoonstelling nemen 59 exposanten deel, verdeeld over twee groepen:

Groep 1 van 16 tot 24 september: Annemie Van Dorpe, Annick Collet, Carine Verdonck, Chris Back, Christ’l Lamot, Conny Brosens, Corinne Claes, Frieda Gheysens, Gerda Van Turnhout, Gerre Daneels, Guy Van Rossom, Hedwig Verheyen, Ivette Braem, Ivo Kockx, Jacques Oris, Jeannine Van Durme, Jos Hechtermans, Jozef Jambon, Koos File, Lieve Liégeois, Liliane Denayer, Lucy De Vocht, Lucy Leger, Lydia De Groof, Margot Klingenberg, Myriam Jadot, Riet De Bakker, Ute Schumacher, Veerle Boets en Ward Van Honsté.

Groep 2 van 30 september tot 8 oktober: Ann Schiltz, Annie Janssen, Carry Wouters, Chloe Tielanta, Christel Rapier, Dirk Bouwen, Hilde Vleugels, Hugo Quirynen, Huguette Berndtson, Ingrid Gulinck, Ivan Janssens, Jack Janzen, Jan Daneels, Ludo Delbon, Lutgart Jaeken, Madeleine Nieuwlaat, Magda Wesenbeek, Marc Daneels, Marcel Mous, Mariella Claes, Maryse Vermeersch, Mieke De Bruyne, Mieke Jacobs, Patricia Rillaers, Pieter-Jan Maesen, Silke Daneels, Suzanne Weynants, Wim Haazen en Winnie Lemmens.

Curator van deze tentoonstelling is Josja de Vree

Weekends 11u-17u Kerk Attenhoven  Hoevenen

De expositie Vergankelijkheid is een organisatie van Kunstplatform Kappa.