Nieuw: Hof van Verlangen

Tijdens de zomermaanden krijgt het Arboretum Kalmthout er een extra dimensie bij. 40 kunstenaars van Kunstplatform Kappa werkten maandenlang rond het thema ‘Hof van Verlangen’. 60 kunstwerken zijn te zien in het park van 3 juni tot 3 september. De rode draad die alle artefacten verbindt is ‘het verlangen’.

Verlangen is vaak als een horizon . Je kan wel trachten dichterbij te komen, maar telkens weer ervaar je hoe onbereikbaar die einder is! Verlangen kan slechts overleven als het onvervuld blijft. Laat de droom een droom! Verlangen voelt zich op zijn best als het gekoesterd wordt!

En wat verlangt de kunstenaar? Je ontdekt het in Kalmthout, wandelend tussen de sequoia’s en de vlinderstruiken. Voor de ene is het vriendschap. Voor een andere is het een hartstochtelijke liefde. Nog iemand droomt van het eeuwige leven, terwijl een paar stappen verder de buurvrouw snakt naar wereldvrede.

En wat verlang jij? Een ontdekkingstocht doorheen het Hof van Verlangen …  niet twijfelen!

De openluchttentoonstelling ‘Hof van Verlangen’ is alle dagen van de week te bezoeken in het Arboretum Kalmthout van 10 tot 17u.

Een terugblik: foto’s