Odysseus

Kappa Kunstplatform gaat opnieuw Grieks!

De ‘Kappa’ of de 10de letter van het Griekse alfabet komt met de nieuwe tentoonstelling, samen met de held Odysseus, weer thuis. Langs woelige wateren, verlokkend zingende sirenen, woeste cyclopen en andere monsters vaart de zwarte Griekse boot en nodigt de kunstenaars uit om aan boord te gaan. Laat je niet heen en weer slingeren op de woeste baren, verdrink niet in de veelheid van ideeën, maar neem een heldhaftig besluit én je penseel, potlood, hamer of slijpschijf en begin eraan. Aan jouw persoonlijke expressie van een buitengewoon thema in de kunsten in een hedendaags kunstzinnig kleedje.

Wanneer? In maart en april 2023, twee tentoonstellingsperioden in Expog Oud-Gemeentehuis Kapellen, per periode kunnen 20 personen inschrijven.
Inschrijven kan vanaf nu tot 1 oktober 2022.

Wat we nog voorzien om jullie op weg te helpen:
Een verhalenvoorstelling in twee delen.
De Odyssee
Een niet al te rechtstreekse tocht naar huis
Op 2 vrijdagavonden brengen Madeleine Nieuwlaat en Kees Geelhoed het verhaal van de lange tocht naar huis van Odysseus na de oorlog in Troje. Het volledige traject is verdeeld in 2 avonden. Een verhalenvoorstelling in 2 delen voor de kunstenaar die er álles over wil weten en inspiratie wil opdoen en nadien helemaal mee is.
Wanneer: 14/10 en 28/10 telkens om 20u op de zolder in de Oude Pastorie in Kapellen.
Enkel voor de deelnemers aan het Odysseus-project.

Daarnaast vinden jullie op de site van Kunstplatform Kappa een heel complete inspiratielijst met literatuur voor jong en oud, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, online materiaal, … .

Bovendien zal Karolien Van de Put (curator Surpries 2) de kunstenaars coachen via enkele groepssamenkomsten, er worden geen bezoeken aan huis gepland. De datums voor deze gesprekken zijn nog niet vastgelegd, maar gaan door in november, december, januari, februari (1/maand). Meer info volgt nog.

Kappa richt voor deze expositie een werkgroep op. De werkgroep werkt het project uit en zorgt voor de realisatie. Heb je interesse om mee te werken? Laat het ons weten. Dit kan via info@kappakunstplatform.be. Blijf niet aan de kant staan!

Voorwaarden om mee tentoon te stellen:
– nieuw werk
– maximum 3 en naargelang het totale aanbod
– inschrijven kan tot 1 oktober
– max 20 personen per periode
– geef je voorkeursperiode aan: maart / april
– welke discipline
– 30 € deelname in de onkosten te storten op BE08 4137 2036 6113 van Kappa bij inschrijving.
Inschrijvingsformulier te sturen naar Jeannine Geertsen; jeannine.geertsen@skynet.be, Heizoomlaan 21, 2950 Kapellen.