Klankkleur

Lucien Denissen beet de spits af. Hij zong 'La Bohéme' van Charles Aznavour.

Het trio Triptych heeft bewust geen uitleg of titel gevraagd aan de keramiste Kathleen Van Hul. Om alle externe invloed te vermijden. Twee totaal verschillende bewegingen vloeiden hieruit voort: een serene, harmonieus vloeiende beweging en een frivole, bijna humoristische manier om het leven te bekijken. Een zijwaartse blik naar een gekende structuur. Om de eerste beweging te vertolken, heeft het trio voor Consolation nummer 3 van Franz Liszt gekozen. Voor de tweede beweging werd gekozen voor het derde deel van het Gassenhauer trio van Beethoven, een reeks variaties op een humoristisch volkslied populair in Wenen op het moment dat het stuk werd gecomponeerd. Het stuk heet ’Pria, ch’io l’impegno’ en kan vrij vertaald worden als ‘Ik wil een snack vooraleer het werk aan te vatten’.
Triptych bestaat uit Tom Restieaux (piano), Els Roland (cello) en Birgit Debrabandere (klarinet).
Zondag 7 oktober 15u

Dichter bij kunst.

Wim leest toepasselijke gedichten voor op willekeurige plekken.

Zondag 14 oktober 15u

Wie de meester, wie de leerling? Dat is het motto van de groep SamShuwi.
De groep, dat zijn twee mannen. Percussionist Joeri Wens is een beroepsmuzikant die zich specialiseerde in Iraanse percussie. Sam Putseys is een geboren muzikant met een uitzonderlijke aanleg voor ritme, en … een man met downsyndroom.
De twee muzikanten vinden elkaar in hun zoektocht naar nieuwe klanken en ritmes. Ze inspireren elkaar met hun improvisaties. Sam praat niet. Maar misschien heeft hij geen nood aan woorden: Sam communiceert met zijn muziek, en weet mensen er diep mee te raken. En SamShuwi maakt muziek. Met alles waarmee je klank en ritme kan maken. Van traditionele Iraanse percussie-instrumenten, Afrikaanse balafoon, piano tot ballonnen, water en piepbeestjes.

Zondag 21 oktober 15u

Toen Jan Van Gucht in 2003 mijn eerste glazen muziekinstrument  maakte, hoopte hij vurig dat er ooit iemand zijn expressie en fantasie  zou gebruiken om er een werk voor te creëren of toch minstens de instrumenten zou bespelen. In december 2005 was het dan zover. Een eerste concert  in het Vleeshuis in Lier. Dertien instrumenten van zijn hand werden gebruikt in de creatie van het werk ‘Glasonant’, de titel van de tentoonstelling. Intussen hebben de glazen instrumenten hun klanken verspreid tijdens verschillende optredens, ook voor het Klara Festival en openinghappenings voor talrijke tentoonstellingen. Ook in het Klankenbos in Overpelt waren ze reeds van de partij . Ook in Breda waren ze te horen omdat Dirk Proost , muziekkunstenaar, ze dan ook graag overal mee naartoe nam om ze te laten horen.

Guido & Friends gaan in symbiose met de werken van Nancy Van de Parre. Reflection on the water van Ryan Keen, Blue Water van Stevie Nicks en The Wave van R3Hab&Lia.

Zondag 28 oktober 15u