Hummelo inspirerend voor Hof van Verlangen

Inspiratiebron voor Hof van verlangen: Kunstwandelroute Hummelo

EEN LANDGOED VOL KUNST: Kunst en natuur in de Achterhoek in Nederland op landgoed Enghuizen in Hummelo
Ieder jaar gaat een dertigtal beeldend kunstenaars op landgoed Enghuizen 'in gesprek' met het landschap. Van Pasen t/m Pinksteren. 24 maart t/m 16 mei 2016
Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College, locatie Bluemers te Silvolde en leerlingen van de Vrije Academie Beeldende Kunst uit Driebergen.

Inspirerend voor Hof van Verlangen: Kunstroutewandeling Hummelo

Victor Wendel, collega-student aan de Academie Lucas in Kapellen, was zo enthousiast over zijn bezoek aan de Hummelo dat ik hem vroeg een tekst te schrijven.
De tekst heeft hij mij dezelfde dag nog bezorgd.
Waarvoor mijn dank.
Ivan Janssens

Er waren mensachtige wezens gemaakt van afgezaagde boomnoesten, takken en touw. Er waren doorgezaagde boomstammen, in schijven, zowel gestapeld tot vormen als in een spiraal of kring gelegd. Er waren gaasfiguren (gezicht en lijf) gevormd vanuit afgebroken takkenstompen aan bomen. Er waren kunststof figuren (polyester denk ik) opgehangen met dunne kabels aan de bomen. Er waren kabels gespannen tussen bomen waaraan tule-achtige stof hing, met een stok onderin voor verzwaring, en met bijzondere tekeningen beschilderd.
Er waren op boomstammen vastgemaakte schilden met daarop gedichten gekalligrafeerd en voorzien van hertenkoppen. Er waren kleifiguren die in bomen kropen, en die uit beekjes omhoog kropen, er waren fakkel-achtige constructies die uit een beekje omhoog staken. Er waren spiegelende metalen platen waarvan vlinders waren gezaagd die op stokken tussen de bomen "dansten". Er was een in delen gezaagde boomtak, waarvan de delen met korte tussenruimte weer waren opgehangen aan een nadere boomtak (vislijn) maar dan zuiver horizontaal, als een soort schommels
Er waren hutjes, gemaakt van in de grond gestoken lange wilgentakken, aan de bovenzijde bij elkaar gebonden. Er waren witte houten huisjes, allemaal als een soort kapelletje, met een zoete heerlijkheid erin, aan een muur opgehangen in een lange rij. Er was bij een opening in de haag rond het domein een bankje geplaatst en een venster, onder de titel "uitzicht-inzicht",er waren bomen die met plastic schijfjes aren versierd als een enorme hoeveelheid elfenbankjes. Er was een forse boomstronk waarop een geboetseerd beeld was geplaatst, omzoomd door aan kabels opgehangen gekleurde doeken, er waren allerlei stalen en aluminium vormen in vele kleuren die op stokken in het weiland-gedeelte stonden.
Er was een onbegaanbaar bruggetje gemaakt waar een boom middenin stond, er hing ergens tussen de bomen een grote zon-achtige vorm, gemaakt van mooie rechte takken, bijeengehouden door staaldraad en bekleed met gipsbandagedoek en daarna beschilderd, er waren touwwindsels om bomen en diverse uit gaas gemaakte figuren zoals het paard Pegasus en de vleugels van Icarus.
Er was ongetwijfeld meer, maar volgens mij geeft dit al een redelijke indruk.
Victor Wendel

buitenkunst

25777247010_9ce6285c30_b

admin_Decoyed

A-Place-to-Be-en-bosanemoontjes-1024x683

IMG_2022

image-4837501

IMG_1309

IMG_1493

kunstroute-hummelo

IMG_7838