Buitenstaanders in het Arboretum

 

Het door Kappa Kunstplatform gekozen thema ‘Buitenstaanders’ voor deze tentoonstelling heeft al heel wat monden, harten en handen beroerd. Onze kunstenaars hebben zich graag ingeschreven op deze nieuwe uitdaging die op zoveel verschillende manieren en met diverse materialen kan verbeeld worden. Sommige exposanten ervoeren een natuurlijke verbondenheid als natuurvriend en drukten graag hun respect en liefde uit door aandachtig observeren en met precisie uitgevoerde werken. En over vrienden gesproken, in dit prachtige stuk natuur dat het Arboretum van Kalmthout is, zijn wij misschien de buitenstaanders tussen de bomen, de struiken, de bloemen? Wie hoort er niet bij, wie wel? Zoals iedereen er soms weleens ‘buiten’ staat, kent iedereen ook wel het gevoel er helemaal bij te horen. Dat heet dan gelukkig zijn en is een natuurlijk streven van levende wezens.

Met deze tentoonstelling tonen onze kunstenaars opnieuw dat ze uit het juiste hout zijn gesneden en getuigen hun werken dat buitenstaanders, anders dan anderen, aandacht verdienen en welkom zijn.

Wij verwelkomen u met open armen en nodigen u uit om te komen genieten van al die mooie kunstwerken die in deze tuin opgesteld staan van 18 juni tot 28 augustus.