Buitenstaanders in het Arboretum

10 juni – 28 augustus 2022

Hoe kijk jij naar jezelf? Als kunstenaar, als mens, als aardbewoner, als collega, als zoon of dochter van… in deze groep? Hoe kijken de anderen naar jou, wat is jouw beeld van de anderen? Hoe voel je je op deze wereld? Hoor je erbij of sta je er een beetje buiten? Ben je als een boom en lijken je levensprocessen naar binnen gekeerd en bijna onzichtbaar? Ben je een rebel, een miskleun, een dilettant, een outsider, een randfiguur, een miskend genie misschien. Of is het Hoog Sensitieve jouw wereldinvulling? Weet je soms de dingen maar half, of is ‘onbekend maakt onbemind’ jou op het lijf geschreven? Hoor je soms de klok luiden en weet je niet waar de klepel hangt? Blijft er af en toe iets aan de schors hangen? Ben je een hoogvlieger of heb je last van zelfinductie? Kortom, hoe staan we ieder voor zich in deze wereld, in deze maatschappij, in deze groep?

Het bestuur van Kappa heeft zich diep over de materie gebogen en heeft BUITENSTAANDERS gekozen als monumentale drager voor de expoperiode tussen 10 juni en 28 augustus 2022 in het prachtige arboretum van Kalmthout.

Op 25 augustus kwamen we met een 25-tal mensen samen voor een verkennende wandeling in het arboretum van Kalmthout. Het weer viel best mee, er was zon! en we kregen een woordje uitleg van onze voorzitter en Bram Rammeloo, die als directeur en landschapsarchitect de uitstraling van de botanische tuin bewaakt als een moeder haar kindje. Hij staat zeer positief over kunstwerken in de tuin en geeft ons richtlijnen om onze werken als een meerwaarde ervan te kunnen exposeren.
Daarom:
– zeker niets op de grasvelden plaatsen, enkel in de plantentuin
– een connectie van het werk naar de tuin en de natuur is een belangrijke insteek, het thema is vrij interpreteerbaar
– 50 werken is het absolute maximum.

Voor de kunstenaars van Kappa Kunstplatform betekent dit:
– dat we vrijwel drie maanden mogen tentoonstellen in dit buitengewone en veel bezochte natuurkader;
– dat alle kunstenaars voor die periode een speciaal pasje zullen krijgen om steeds gratis het arboretum te kunnen bezoeken;
– dat we er zeker van zijn dat onze leden hun beste beentje gaan voorzetten om een hoogstaande expo te verzorgen;
– dat maximum 50 personen kunnen inschrijven en één project tentoonstellen;
– dat iedere exposant één project voorstelt en dit voor 15 januari 2022;
– dat we een mooi verzorgde vernissage met heerlijke hapjes en drankjes zullen organiseren;
– dat we als organisatie willen proberen om dit te doen met een beperkte deelname in de onkosten van 45 euro, bedrag dat samen met de projectvoorstelling moet overgemaakt worden.

Wordt vervolgd.