Met de puntzak in de hand

fritkotVoor een kunstenaar kan een niet voor de hand liggend opgelegd thema uitgroeien tot een boeiende uitdaging.  Vraag het maar aan de vijf leden van Kunstplatform Kappa die zo’n niet alledaagse uitnodiging voorgeschoteld kregen. De opdracht was om iets te tekenen met in het achterhoofd ‘Met de puntzak in de hand, kom je door het ganse land!’ Lucy De Vocht (Ranst) zette voor de gelegenheid een ander gekend Vlaams spreekwoord naar haar hand: ‘ Als twee kemphanen vechten om een frit, loopt de derde ermee heen.’ Wilfried Keustermans (Brasschaat) neemt ons mee naar zijn ‘barak-frit-uur’. Ward Van Honsté (Putte) brengt verslag uit over zijn zentangle-koppel dat hij ontmoette op de Groenplaats. Annemiek Verras (Schoten) maakt een poëtische bespiegeling bij de laatste frit. En André De Nys (Kapellen) tenslotte, die houdt van doordenkertjes.

Kan een puntzak troost bieden in moeilijke momenten? Drie keer kijken, en telkens ontdek je nog een extra dubbele bodem. Uiteraard blijft ook de didactische vaste collectie van het fritkot-museum aanwezig.

Alles is te bekijken van 15 januari tot 23 april in het Fritkot-museum, op de eerste verdieping, boven fritkot MAX, Groenplaats 12, Antwerpen. Zeven op zeven open, van 12 tot 24 u.