Home

Wat biedt KAPPA in 2021?

Het zijn uitzonderlijke moeilijke tijden. Voor iedereen. Voor alles wat we doen. Voor de gehele cultuursector. Toch blijven we creatief bezig. Toch blijft Kappa actief. En dat willen we coronaproof doen. Zo werd YES! een uniek kunstinitiatief in een unieke locatie. Een terugblik is mogelijk op de website van Kappa. Zo blijven we ook plannen maken voor 2021.

Surpries

Kappa wil van 24 september tot 31 oktober 3 x 2 weken exposeren in het Oud-gemeentehuis EXPOG van Kapellen. Het wordt geen tentoonstelling met veel exposanten en een gezamenlijk thema. Integendeel. We kiezen opnieuw voor de formule van Surpries. In het voorjaar van 2018 organiseerde Kappa voor het eerst en met succes 3 tentoonstellingen in de kapel van de Heuvels. En dit met telkens 5 kunstenaars en met een curator.

Bij Surpries kiest elke exposant zijn eigen thema. Je kan het aantal werken voorstellen dat je nodig vindt. Kappa werkt met een curator die een selectie maakt tussen de kandidaten. Hij begeleidt de kwaliteit van de tentoonstelling.

Kappa draagt de kosten van de huur van de ruimte. De andere kosten (publiciteit, vernissage, catalogus, …) zijn ten laste van de exposanten. De exposanten zorgen zelf voor de organisatie en het openhouden van de expo. De exposanten stappen in een interactief proces met een curator en met Kappa.

Ga je de uitdaging aan? Ben je kandidaat om je werk tentoon te stellen? Laat het ons dan weten. Graag voor 28 februari. Met een mail naar info@kappakunstplatform.be. Informatie over je ideeën en voorstellen mag je zeker meesturen. Doen!

Louwke Poep

Het is een half jaar geleden dat Kappa noodgedwongen de exposanten liet weten dat de groepstentoonstelling Louwke Poep werd uitgesteld. Uitstel is voor Kappa geen afstel. Kappa huurt het Oud-gemeentehuis EXPOG van Kapellen voor de periode van 5 tot 21 maart 2021. Als corona geen stok in de wielen steekt. Dertig exposanten brengen dan hun verhaal rond oorlog en vrede, verlies en hoop.

Kappa virtueel

Met de website blijft Kappa actief. Naast de beeld- en woordgalerie werd een platform voor podcasts opgestart. Je kan je beelden, teksten en verhalen posten. Meer info vind je op de website.

Kunst leeft! Kunst verbindt!