YES! 3 nocturnes

Vr. 2 okt. 20u Bert Dockx

Belgisch componist en zanger/gitarist Bert Dockx, misschien bekend van de bands Flying Horseman, Dans Dans of Ottla, genoot een opleiding aan de Jazz Studio en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Naast het schrijven van songs maakte Dockx ook muziek voor theatergezelschappen, waaronder Het Toneelhuis, HETPALEIS, De Tijd en Theater Zuidpool. Voor de voorstelling ‘Empedokles’ componeerde hij een soundtrack met elementen uit, rock, klassiek, jazz, ambient en abstracte improvisatie.

   

 

 

Vr. 9 okt. 20u Jelle Van Giel Group

De Jelle Van Giel Group brengt toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. Drummer Jelle Van Giel is de spil van de 7-koppige, energieke bende en tekent voor de originele arrangementen. Het zijn bewerkingen die telkens veel ruimte laten voor persoonlijke inbreng van de muzikanten. Deze magnificent seven switcht vlotjes van ingetogen passages naar pure swing en funky stuff.

 

           

 

 

Vr. 16 okt. 20u  Night of the Pawlowski Syndrome

Zonder Mauro Pawlowski zou het Belgische muzieklandschap er radicaal anders uit zien. De charismatische zanger en gitarist heeft dan ook een hand gehad in enkele van de meest invloedrijke muziekprojecten van de afgelopen decennia. We leerden hem kennen als frontman van de rockband Evil Superstars en sindsdien zagen we zijn vele muzikale gezichten in groepen als Kiss My JazzMitsoobishy JacsonThe Love SubstitutesMauro & The GroomsdEUSGruppo di Pawlowski en Hitsville Drunks. Zijn onstilbare honger voor experiment en zijn allesomvattende aantrekkingskracht op het podium maken hem tot een van de meest geliefde muzikanten van de hedendaagse muziekscene.

Mauro is van Pools/Italiaanse afkomst en allesbehalve een one trick pony. Wat hij precies zal doen of welke gedaante hij deze keer uit zijn mouw zal schudden valt moeilijk te voorspellen. Onder het mom van Night of the Pawlowski Syndrome brengt hij solo een overzicht van zijn rijkgevulde oeuvre. Vooraf weet je nooit welke richting het zal uitgaan bij de creatieve duizendpoot maar dat het spannend, eclectisch en inspirerend zal zijn, staat buiten kijf!