YES! 3 nocturnes

Vr. 2 okt. 20u Bert Dockx

Belgisch componist en zanger/gitarist Bert Dockx, misschien bekend van de bands Flying Horseman, Dans Dans of Ottla, genoot een opleiding aan de Jazz Studio en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Naast het schrijven van songs maakte Dockx ook muziek voor theatergezelschappen, waaronder Het Toneelhuis, HETPALEIS, De Tijd en Theater Zuidpool. Voor de voorstelling ‘Empedokles’ componeerde hij een soundtrack met elementen uit, rock, klassiek, jazz, ambient en abstracte improvisatie.

Met zijn allernieuwste solo-album voegt de onvermoeibare Bert Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende muzikale universum. Terwijl Berts voornaamste projecten – Flying Horseman en Dans Dans – evolueerden tot twee van de meest besproken bands uit België, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven. Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Geen slaafse covers, maar op originele wijze verklankt Dockx de diepe connectie die hij voelt met deze songs. Hij eert het origineel door het zich eigen te maken.

Zij die Bert Dockx al aan het werk zagen, weten hoe intens en sfeerrijk zijn optredens kunnen zijn. Wij hopen alvast dat Albatross van Fleetwood Mac, I Shall Be Released van Bob Dylan of I’m On Fire van Bruce Springsteen… op de setlist staan.Verwacht je aan bezeten en bevlogen gitaarspel, gepassioneerde zang, intense presence en ruimte voor improvisatie.
pers:
“Een meesterlijke ode aan de ode.” FOCUS KNACK
“Door merg en been...” GONZO
“Bert Dockx mag u voortaan met Bard van de Nacht aanspreken.” HUMO
“Pure magie.” OOR
“Un avant-goût du sublime” LE SOIR
“Vleesgeworden pracht” NIEUWSBLAD
“Een belevenis die een nieuwe wereld opent.” ENOLA
“De herrijzenis van enkele klassiekers.” DANSENDE BEREN
“De transitie van schuld naar verlossing.” INDIESTYLE

Reserveren is nodig en kan via de link

YES! Bert Dockx

 

Vr. 9 okt. 20u Jelle Van Giel Group

De Jelle Van Giel Group brengt toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. Drummer Jelle Van Giel is de spil van de 7-koppige, energieke bende en tekent voor de originele arrangementen. Het zijn bewerkingen die telkens veel ruimte laten voor persoonlijke inbreng van de muzikanten. Deze magnificent seven switcht vlotjes van ingetogen passages naar pure swing en funky stuff.

Reserveren is nodig en kan via de link

Jelle Van Giel Group

Vr. 16 okt. 20u  Night of the Pawlowski Syndrome

Zonder Mauro Pawlowski zou het Belgische muzieklandschap er radicaal anders uit zien. De charismatische zanger en gitarist heeft dan ook een hand gehad in enkele van de meest invloedrijke muziekprojecten van de afgelopen decennia. We leerden hem kennen als frontman van de rockband Evil Superstars en sindsdien zagen we zijn vele muzikale gezichten in groepen als Kiss My JazzMitsoobishy JacsonThe Love SubstitutesMauro & The GroomsdEUSGruppo di Pawlowski en Hitsville Drunks. Zijn onstilbare honger voor experiment en zijn allesomvattende aantrekkingskracht op het podium maken hem tot een van de meest geliefde muzikanten van de hedendaagse muziekscene.

Mauro is van Pools/Italiaanse afkomst en allesbehalve een one trick pony. Wat hij precies zal doen of welke gedaante hij deze keer uit zijn mouw zal schudden valt moeilijk te voorspellen. Onder het mom van Night of the Pawlowski Syndrome brengt hij solo een overzicht van zijn rijkgevulde oeuvre. Vooraf weet je nooit welke richting het zal uitgaan bij de creatieve duizendpoot maar dat het spannend, eclectisch en inspirerend zal zijn, staat buiten kijf!

Reserveren is nodig en kan via de link

Night Of The Pawlowski Syndrome