YES! Tweede ontmoeting 14 januari

YES! Tweede ontmoeting 14 januari

10/12/2019
/ / /
Comments Closed

Volgende jaar in oktober organiseert Kappa in het garagecomplex in de Rozemaai Ekeren aan de Ferdinand Verbieststraat het kunstevenement YES! 2 of 3 weekends. Dit met Benjamin Verdonck als curator.

Met dit rauw, vervallen, reeds jaren in onbruik geraakt gebouw dat toch nog altijd karakter heeft en indrukt maakt, daagt Kappa de kunstenaars uit.
Het is aan de kunstenaars om deze ruimte opnieuw te laten leven, om er tegen aan te gaan en in dialoog of contrast creatief te zijn. Het is aan de kunstenaars om vanuit het verval en de vergankelijkheid de inventiviteit en kracht alle kansen te geven. YES! Ook niet-beeldende kunsten komen aan bod. Een extra-uitdaging voor de kunstenaars is de dialoog met de buurt.

Tweede ontmoeting 14 januari

Op de tweede ontmoeting op dinsdag 14 januari om 20u in de zaal JES, Herman Vosstraat 1a, 2030 Antwerpen staan deze ideeën centraal. Uit een bespreking van het project Fort E kijken we wat we kunnen leren en meenemen naar de nieuwe ruimte. Benjamin Verdonck stelt de tekst ‘The Carrier Bag Theory of Fiction Ursula’ van  K. Le Guin (zie link The Carrier Bag Theory of Fiction) voor als inzet van het denkkader voor het nieuwe evenement.

Meer info vind je via de link YES!

Na Fort E maken we er samen opnieuw een topproject! YES!

Comments are closed.